Ronald Koeman će naslijediti Louisa van Gaala na poziciji izbornika nizozemske nogometne reprezentacije nakon ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, potvrđeno je danas službeno iz nizozemskog nogometnog saveza.


Sedamdesetogodišnji Van Gaal je jučer otkrio kako boluje od raka prostate, ali će unatoč tomu voditi momčad na Svjetskom prvenstvu u Kataru, nakon čega će započeti drugi Koemanov mandat na klupi Oranja. On je potpisao ugovor do kraja Svjetskog prvenstva 2026. godine.

Koeman je vodio nizozemsku reprezentaciju do finala prvog izdanja Lige Nacija u sezoni 2018/19 i pomogao u plasmanu na Europsko prvenstvo 2020. godine, nakon čega je uslijedila neuspješna epizoda na klupi Barcelone.

Pedesetdevetogodišnji Koeman je kao igrač upisao 78 nastupa u dresu nizozemske reprezentacije, postigavši pri tome 14 golova, a bio je jedan od ključnih članova momčadi koja je 1988. godine osvojila naslov prvaka Europe.

"Veselim se novoj suradnji. Prije godinu i pol dana zasigurno nisam napustio reprezentaciju zbog nezadovoljstva. Moj prvi boravak na ovoj poziciji je bio ugodan, rezultati su bili dobri i dobro sam surađivao s igračima. Nastavit ćemo tim putem i u budućnosti." rekao je Koeman za službenu stranicu nizozemskog nogometnog saveza.