Predstavnici londonskog Arsenala su obavili razgovore sa zastupnicima veznog nogometaša Paris Saint-Germaina Juliana Draxlera u vezi s njegovim mogućim prelaskom na Emirates stadion u siječanjskom prijelaznom roku.


Topnici su u potrazi za novim kreativnim veznim nogometašem nakon što su se zbog političkih stavova na početku ove sezone odrekli Mesuta Özila, a ime Juliana Draxlera odavno se dovodi s time u kontekst.

Mladi Emile Smith Rowe je iskoristio situaciju i dobiva zavidnu minutažu u posljednje vrijeme, ali klub koji ima visoke ambicije ne može se osloniti na tako neiskusnog igrača i nužno je pravo pojačanje u veznom redu.

Prva meta Arsenala bio je Dominik Szoboszlai, ali nakon što je on preselio u RB Leipzig okrenuli su se alternativnim rješenjima. Draxler je bio na meti Arsenala još dok je bio član Wolfsburga, iz kojeg je 2017. godine preselio u Paris Saint-Germain. Ugovor s pariškim klubom istječe mu na kraju sezone, te je u mogućnosti već sada pregovarati s drugim klubovima.

Iz Paris Saint-Germaina su dali do znanja kako neće stajati Draxleru na putu ako želi odmah napustiti klub, no jasno je kako će tražiti i određenu odštetu ukoliko on poželi otići odmah.

U Arsenalu su za sada spremni ponuditi Draxleru predugovor i dolazak bez odštete na kraju sezone, ali u isto vrijeme bi ga voljeli dovesti odmah, a hoće li u tome uspjeti ponajviše ovisi o tome hoće li se do kraja siječnja uspjeti riješiti visoke plaće Mesuta Özila.