Arsenal i Mesut Ozil su konačno na pragu dogovora oko raskida ugovora, nakon čega će on postati igrač turskog prvoligaša Fenerbahcea, s kojim je još ranije dogovorio sve uvjete suradnje u trajanju od tri i pol godine.


Tridesetdvogodišnji nogometaš ima najveću plaću od svih igrača Arsenala, ali je pred početak ove sezone izostavljen iz momčadi za sva natjecanja zbog svojih političkih stavova koji nisu u skladu s onim vlasnika engleskog kluba, te je posljednju utakmicu u dresu Topnika odigrao još u ožujku prošle godine.

S obzirom na to da mu ugovor s Arsenalom istječe na kraju sezone, Özil je bio slobodan od 1. siječnja ove godine pregovarati s drugim klubovima, pa je brzo došao do dogovora s čelnicima Fenerbahcea, iako su mu oni u startu dali do znanja da mu nisu u mogućnosti isplaćivati niti blizu iznosa koji ima u Arsenalu - 350.000 funti tjedno.

Özilovi predstavnici su bili u pregovorima i s američkim DC Unitedom, a on sam je ranije ovog tjedna na Twitteru odgovarajući na pitanja pratitelja rekao kako bi prije kraja karijere volio igrati i u Turskoj i u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Ako odem u Tursku, mogu otići samo u Fenerbahce. Odrastao sam kao navijač Fenerbahcea u Njemačkoj - svaki Turčin rođen u Njemačkoj navija za neki turski klub. A moj je bio Fenerbahce. Fenerbahce je poput Real Madrida u Španjolskoj, najveći klub u mojoj državi." rekao je bivši njemački reprezentativac.