U rekordnom premierligaškom transferu vrijednom preko 117 milijuna eura, engleski reprezentativac i kapetan Aston Ville Jack Grealish preselit će u redove Manchester Citya, s kojim je dogovorio suradnju do kraja lipnja 2026. godine.


Dvadesetpetogodišnji veznjak, koji je cijelu dosadašnju karijeru proveo u Aston Villi, uz jednosezonsku posudbu u Notts County, je u ugovoru s tim klubom imao definiranu odštetnu klauzulu u iznosu od 100 milijuna funti, tako da uprava kluba nije imala opciju odbijanja transfera. Umjesto toga su mu ponudili veću plaću nego što će je imati u Manchester Cityu, no on je odbio potpisati novi ugovor, jer se želi boriti za trofeje. U Villi vjeruju da im trebaju još dvije do tri godine kako bi bili u takvoj fazi projekta da ga mogu zadržati, a novac koji će dobiti njegovom prodajom mogao bi čak i ubrzati taj proces.

Ovo je postao rekordni transfer u povijesti engleskog nogometa, a rekord je ranije držao 110 milijuna eura vrijedan transfer Paula Pogbe iz Juventusa u Manchester United. Ujedno je Grealish postao i najskuplji britanski nogometaš svih vremena.

Grealish je nakon nastupa na Europskom prvenstvu dobio produženi odmor, a ovog tjedna je trenirao sa suigračima iz Aston Ville u Londonu. Engleski mediji tvrde kako mu nije bilo lako donijeti odluku o odlasku iz kluba čiji je navijač i čiji je član bio punih devetnaest godina, no odlučio je kako mu je prioritet ipak borba za trofeje. Njegovu odluku su prihvatili čelnici kluba i dosadašnji suigrači, koji su mu poželjeli sreću u budućnosti i ništa mu ne zamjeraju, nadajući se kako će i navijači razumjeti njegovu odluku.

Očekuje se kako će Aston Villa sada formalizirati svoj interes za veznjaka Norwicha Todda Cantwella, kojega vide kao odgovarajuću zamjenu za svog kapetana. S obzirom na to da je do početka nove sezone ostalo manje od dva tjedna, u Norwichu ne žele olako izgubiti jednog od svojih najboljih igrača, pa će Villa morati izdvojiti značajan dio novca koji su dobili za Grealisha kako bi ga doveli u svoje redove. Cantwell ulazi u posljednju godinu ugovora s Norwichem, ali klub ima opciju produženja suradnje za dodatnih godinu dana, pa im se ipak ne žuri s njegovom prodajom već ovog ljeta. Dva kluba imaju dobre međusobne odnose, a u lipnju su dogovorili prelazak Emiliana Buendie iz Norwicha u Aston Villu.