Predsjednik Barcelone Joan Laporta nije odbacio mogućnost povratka u klub Lionela Messija i Andresa Inieste, nakon što se prvo u ulozi trenera vratio Xavi Hernandez, a nakon njega u ulozi igrača i Daniel Alves.


Govoreći na prezentaciji potpisa ugovora s Danielom Alvesom, Laporta je jasno dao do znanja da su Messi i Iniesta uvijek dobrodošli na Nou Camp.

"Ne odbacujem tu mogućnost. Danas je to Dani, sutra bi mogli biti i drugi. Oni su sjajni ljudi koji su napravili ovaj klub onim što jeste, a Leo i Andres u dva spektakularna igrača. Ne mogu predviđati budućnost. Oni još uvijek igraju, oni su velikani Barcelone i uvijek će biti prisutni s nama, ali sada su igrači koji imaju ugovore s drugim klubovima i to se mora poštovati. Ali, u životu nikad ne znate što će se dogoditi." rekao je Laporta.

Iniesta je u Barcelonu stigao kao dvanaestogodišnjak iz Albacetea, a u prvu momčad se probio kao osamnaestogodišnjak 2002. godine. U klubu je proveo šesnaest godina, da bi 2018. otišao u Vissel Kobe. U Barceloni je osvojio sve što se moglo osvojiti i postao jedan od najvećih veznih nogometaša svih vremena. Bio je član španjolske reprezentacije koja je između 2008. i 2012. godine osvojila dva europska i jedno svjetsko prvenstvo.

Messi je igrač kojega mnogi smatraju najvećim nogometašem u povijesti nogometa. Argentinac je u Barcelonu stigao iz Newell's Old Boysa kao trinaestogodišnjak, a u prvu momčad se probio 2004. U sedamnaest sjajnih sezona na Nou Campu postigao 672 gola i pridodao tome 301 asistenciju u 778 utakmica, osvojivši pri tome sve trofeje koji su se mogli osvojiti, nakon čega je prošlog ljeta preselio u Paris Saint-Germain. Kao kapetan reprezentacije Argentinu je proteklog ljeta odveo do naslova prvaka Južne Amerike, a u Kataru 2022. godine bi trebao upisati svoj treći nastup na svjetskim prvenstvima.