Nakon što je njegova momčad u gradskom derbiju protiv Dynama poražena uvjerljivim rezultatom 5:1, španjolski trener na klupi moskovskog Spartaka Unai Emery je ekspresno dobio otkaz.


Spartak je ovotjednim porazom na domaćem terenu od Barcelone rezultatom 0:3 ispao iz Lige prvaka prije posljednjeg kola, u kojem 5. prosinca gostuju kod Celtica.

Emerijev prethodnik na klupi, a sada sportski direktor moskovskog Spartaka Valery Karpin je izjavio: "Dioničari kluba su donijeli odluku da Unai Emery više nije trener Spartaka. Sljedeće poteze ćemo objaviti uskoro."

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Bivši vezni nogometaš Spartaka Yuri Gavrilov je o otkazu treneru koji je u svibnju potpisao dvogodišnji ugovor rekao: "Ne znam što će vodstvo kluba sada napraviti. Neće svaki trener tek tako pristati doći ovdje. Jasno je da ovaj klub, s obzirom na svoje ime i povijest, treba potpuno druge igrače."

Spartak, koji je dominirao ruskim nogometom u razdoblju od 1992. do 2001. godine, kad je osvojio čak devet naslova prvaka, nije osvojio nijedan domaći trofej od osvajanja ruskog kupa 2003. godine.