Dobitnik Zlatne lopte, nagrade za najboljeg nogometaša na svijetu u 2014. godini je portugalski reprezentativac i nogometaš madridskog Reala, Cristiano Ronaldo, koji je ovu nagradu osvojio i prije godinu dana.


Ronaldo je nagradu osvojio u konkurenciji Lionela Messija i Manuela Neuera. 181 izbornik i 182 kapetana reprezentacija su sudjelovali u glasovanju, kao i 181 sportski novinar. Cristiano Ronaldo je dobio 37,66% od ukupnog broja glasova, drugo mjesto zauzeo je Lionel Messi s 15,76%, a treće Manuel Neuer s 15,72%.

Nagrada za najboljeg trenera u 2014. godini pripala je njemačkom izborniku Joachimu Löwu, koji je s ovom reprezentacijom u Brazilu osvojio naslov prvaka svijeta.

Nagradu Puskas za najljepši gol dobio je kolumbijski reprezentativac James Rodriguez za gol postignut protiv Urugvaja na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


FIFA/FIFPro world 11: Manuel Neuer; Philipp Lahm, Sergio Ramos, David Silva, David Luiz; Andres Iniesta, Toni Kroos, Angel Di Maria; Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Arjen Robben.

Najbolja nogometašica u 2014. godini je Nadine Kessler, njemačka reprezentativka i nogometašica europskog prvaka Wolfsburga.

Najbolji trener ženske ekipe je Ralf Kellermann, izbornik njemačkog prvaka Wolfsburga, s kojim je osvojio naslov prvaka Europe s ovom ekipom u protekle dvije godine.

Dobitnik FIFA predsjedničke nagrade je japanski novinar i bivši nogometaš Hiroshi Kagawa.

{adselite}