Dobra vijest stigla je konačno za gotovo deset milijuna navijača dortmundske Borussije - njemački reprezentativac Marco Reus potpisao je novi ugovor do ljeta 2019. godine.


Već nekoliko mjeseci trajale su špekulacije oko Reusove budućnosti, posebno nakon što je momčad upala u krizu i niz loših rezultata, pa se tako govorilo o njegovom mogućem prelasku u Barcelonu, Real Madrid, Chelsea, Liverpool, Arsenal... no on je na kraju ipak odlučio produžiti vjernost svom matičnom klubu.

"Nikad nismo dopustili da nas ometu glasine i uvijek smo vjerovali da postoji velika mogućnost da ovaj sjajni igrač odluči svoju budućnost vezati uz Dortmund. Marco može obilježiti jednu eru u Dortmundu, kao što je to nekada napravio Uwe Seeler u Hamburgu ili Steven Gerrard u Liverpolu. Marcova odluka, koja dolazi usred krize rezultata, pokazuje kako se on identificira s ovim klubom, što nas čini vrlo ponosnima." rekao je predsjednik Borussije Hans-Joachim Watzke.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Marco Reus bi mogao biti nositelj igre u gotovo svakom vrhunskom klubu. On je ovom odlukom pokazao da njegovo srce kuca za njegov rodni grad i njegov matični klub. On je vrlo značajna komponenta u sportskoj budućnosti Borussije Dortmund." dodao je sportski direktor Michael Zorc.

"Jako sam sretan svojom odlukom o ostanku u Borussiji. Dortmund je moj rodni grad, a Borussia je moj klub. Veselim se uspješnoj budućnosti s našom momčadi i s našim sjajnim navijačima iza nas. Puno je još toga što trebamo napraviti i želim se snažno uhvatiti u koštac s time." izjavio je Reus nakon stavljanja potpisa na novi ugovor.