Nije samo osnivač AC Milana bio Englez, nego je i prvi stadion u vlasništvu tog kluba napravljen u engleskom stilu. 1925. godine, predsjednik Milana Piero Pirelli je dao zeleno svjetlo za izgradnju novog stadiona namijenjenog isključivo nogometu. Pirelli je bio veliki obožavatelj engleskog nogometa, pa nije bilo iznenađenje da je htio stadion izgrađen u engleskom stilu, u potpunosti namijenjen nogometu, bez atletske staze.

Najveći grad sa samo jednim velikim klubom u Velikoj Britaniji, Leeds, zauvijek će ostati povezan s čovjekom koji je doveo taj klub na sami vrh engleskog nogometa i čovjekom koji ga je potopio na samo dno.

Osmi po veličini brazilski grad, Curitiba (portugalski izgovor: [kuritibɐ]), ugostit će četiri utakmice skupnog djela natjecanja Svjetskog nogometnog prvenstva. Grad s oko 1.8 milijuna stanovnika proteže se na 430 kvadratnih kilometara i jedan je od mirnijih velikih brazilskih gradova.

Industrijski grad Eindhoven dom je za dva, više od stoljeća stara, nogometna kluba. PSV, koji nikad nije ispao iz prve lige, dva je puta dominirao nizozemskim nogometom, kasnih osamdesetih godina prošlog stoljeća i sredinom prvog desetljeća 21. stoljeća, oba puta pod vodstvom legendarnog Guusa Hiddinka.

Rio De Janeiro će biti odredište najvažnije utakmice u 2014. godini, finala Svjetskog nogometnog prvenstva koje će se odigrati na obnovljenoj legendardnoj Maracani, a što se domaćeg nogometa tiče, u posljednje četiri godine su se vratili u vrh s dva osvojena naslova Fluminensea i jednim Flamenga, nakon što su desetak godina prije toga zaostajali za za Sao Paulom i susjednim Santosom.

Nogomet, ili Calcio, u Italiji se može naći svuda, ne samo na stadionima s 40 ili 50 tisuća mjesta, nego i na malim stadionima koji se i ne uklapaju najbolje u siluete velikih gradova, a ovog puta ćemo se koncentrirati upravo na njih, i to u tri najveća talijanska nogometna grada - Torinu, Milanu i Rimu.

ceški “Derby S”, dvoboj izmeðu dva najpopularnija praška kluba Sparte i Slavie, igra se od ožujka 1896. godine, kada je utakmici u kojoj nije bilo golova svjedocio samo 121 gledatelj sa placenim ulaznicama.

Zabavi okrenut, priobalni grad Tel-Aviv je glavni grad izraelskog nogometa. U ovom desetljeću, četiri su naslova prvaka Izraela završila u ovom gradu, a posljednja tri u nizu je osvojio Maccabi, dok je njihov gradski rival Hapoel svoj posljednji naslov osvojio 2010.

Bilbao, grad kolijevka španjolskog nogometa, dom je Athleticu - klubu simbolu industrijskog sjevernog luckog grada, ocuvatelju stogodišnje tradicije domaceg nogometa i ponosu pokrajine Baskije.