Bivši napadači Chelsea Didier Drogba i Nicolas Anelka mogli bi se uskoro vratiti u europski nogomet, nakon što je njihov kineski klub Shaghai Shenhua upao u financijske probleme.


Predsjednik kluba Zhu Jun, koji je i vlasnik 28,5% dionica kluba, zahtijeva veću kontrolu nad upravljanjem kluba, a kako njegovi zahtjevi nisu prihvaćeni, on će vjerojatno prestati s financiranjem kluba.

Jun je s ostalim čelnicima ovog kluba imao dogovor po kojemu će, ako investira iznos od 20 milijuna eura u razdoblju od dvije godine, moći povećati svoj udio u vlasništvu kluba na preko 70%.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Ostali suvlasnici su pet državnih tvrtki, koje navodno ne ulažu nikakav novac u klub, dok je Jun od 2007. godine do danas uložio preko 75 milijuna eura. Stoga je još 2009. godine trebao dobiti ostatak dionica, a kako se to nije dogodilo postavio je ultimatum i zaprijetio povlačenjem, koje bi na kraju moglo rezultirati time da skupo plaćene zvijezde napuste klub.

Kolumbijski napadač Giovanni Moreno je proteklog vikenda propustio prvenstvenu utakmicu, što je dovelo do špekulacija da Shenhua nije mogao njegovom bivšem klubu isplatiti ratu transfera.