Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter smatra kako bi ovogodišnja Zlatna lopta, nagrada za najboljeg nogometaša na svijetu, trebala pripasti nekom od španjolskih reprezentativaca, članova momčadi koja je aktualni europski i svjetski prvak.


Kontroverzni 76-godišnjak je za Marcu govorio o niz tema, a nije skrivao svoju naklonost španjolskoj reprezentaciji i njezinim najboljim igračima.

"Jako mi se sviđaju španjolski igrači. MIslim da bi jedan od njih trebao biti izabran za dobitnika Zlatne lopte nakon onoga što su napravili na ovogodišnjem Europskom prvenstvu. Ali, ja nemam utjecaja na taj izbor." rekao je Blatter, posebno izdvojivši Ikera Casillasa i Xavija Hernandeza.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Casillas i Xavi impersoniraju važne vrijednosti napornog rada koji dovodi do uspjeha. Oni također predstavljaju i primjer sjajnog španjolskog sustava rada s mladim igračima, koji je pomogao ujediniti cijelu zemlju. Teško je uspoređivati momčadi iz različitih razdoblja. Brazil iz 1970. je bio napadačka snaga koje se trebalo čuvati. Trenutna španjolska momčad je sjajan primjer takvog nogometa. Oni igraju atraktivan i čist tip nogometa." dodao je Blatter.