Direktor ruskog prvoligaša Anzhija, bivši brazilski reprezentativac i nekadašnji nogometaš madridskog Reala Roberto Carlos kaže kako se u budućnosti želi posvetiti trenerskom poslu.


Brazilac, koji je odigrao 125 utakmica u dresu Carioca, je okončao svoju igračku karijeru prošle sezone u dresu Anzhija, a iza sebe u bogatoj karijeri ima tri osvojene Lige prvaka i naslov svjetskog prvaka s Brazilom.

Iako kaže kako uživa u poslu direktora kluba, 39-godišnji nogometaš razmišlja o prelasku na trenersku klupu.

"Sjajno je biti direktor i preuzimati odgovornosti koje ta uloga sa sobom nosi, ali moj posao je dole uz aut-liniju. To je ono što želim. Putovao sam s momčadi i radio rame uz rame s trenerima, ali i dalje sudjelujem u treninzima na samom terenu. To je novi život, život u kojemu jako uživam. Ipak, 2012. godina se bliži kraju i moram dobiti trenersku licencu." rekao je Carlos.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Bivši lijevi bek je zahvalio i brazilskom izborniku Manu Menezesu što mu je prenio svoje veliko nogometno znanje u vrijeme dok su obojica 2010. godine bili u Corinthiansu.

"To je bilo sjajno iskustvo jer me je on puno toga naučio - kako se odnositi prema igračima, kako razgovarati s velikim zvijezdama. On je na to gledao kao na prijateljstvom, ali uvijek je bio odgovoran. Sjećam se da je bio jako iskren prema nama od prvog dana. Rekao nam je kako mu treba naša pomoć kako bi mogao raditi svoj posao i od tog trenutka je sve funkcioniralo kako treba."

Na pitanje o tome kako on vidi situaciju u brazilskoj reprezentaciji, kojoj nedostaje pravi vođa na terenu, izdvojio je Kaku i Thiaga Silvu kao dvije najvažnije figure u momčad, dok je mladom sunarodnjaku Neymaru poručio da se koncentrira samo na svoju igru.

"Svakoj momčadi trebaju lideri, ali ne samo jedan ili dvojica. Trebate ih nekoliko, kao što smo ih mi imali u momčadi iz 2002. godine, koja je osvojila naslov prvaka svijeta. To je posao za igrače poput Thiaga Silve i Kake." dodao je Carlos.