Mogućnost potpunog istupanja iz ruske Premier lige jedna je od mogućnosti koju razmatraju čelnici aktualnog prvaka Zenit St. Petersburga nezadovoljni sankcijama koje je protiv njihovog kluba pokrenulo vodstvo lige nakon incidenta koje su izazvali njihovi navijači u nedavnom dvoboju protiv moskovskog Dynama.


Incident kada su navijači Zenita eksplozivnom napravom koja mu je eksplodirala ispred glave ozlijedili vratara Dynama Antona Shunina samo je posljednji u nizu ove navijačke skupine, a nakon toga je utakmica prekinuta, da bi kasnije bila registrirana rezultatom 3:0 za Dynamo, dok je Zenitu izrečena i novčana kazna, te igranje dviju utakmica pred praznim tribinama.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Kako prenosi ruski portal Fontanka.ru, čelnici Zenita sada razmatraju mogućnost preseljenja kluba u susjednu Ukrajinu, i to u ukrajinski grad Sevastopol, koji je glavna baza ruske crnomorske flote, ali i grad prijatelj Sankt Petersburga.

Iako je odmah nakon utakmice protiv Dynama generalni direktor Zenita Maksim Mitrofanov najavio moguće povlačenje kluba iz ruske lige ukoliko klub bude neprimjereno visoko kažnjen, ovakva se opcija čini malo izglednom, pa je vjerojatnije kako se samo radi o pokušaju pritiska na vodstvo lige kako bi se kazna nakon žalbe umanjila.