Trener njemačkog prvaka dortmundske Borussie Jürgen Klopp kaže kako je nizozemski reprezentativac i nogometaš Manchester Uniteda Robin van Persie najbolji napadač kojega je on u svom životu imao prilike gledati.


Klopp je Nizozemca imao priliku gledati uživo u utakmicama između njegove momčadi i Arsenala u Ligi prošle sezone, a čini se kako je ostao uistinu impresioniran onime što je prezentirao nekadašnji nogometaš Feyenorda.

"Osobno, kad smo igrali protiv Arsenala u Londonu, mislim da sam imao priliku gledati najboljeg napadača ikad: Robina van Persiea. Nisam znao da igrač može igrati na tri pozicije u jednoj utakmici. Bilo je to sjajno iskustvo i mi to sada želimo iskoristiti." izjavio je Klopp.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Klopp je pohvalio napredak njegove momčadi u posljednjim godinama, te dodaje kako je presretan zbog činjenice da je Borussia uspjela u tom razdoblju zadržati svoju momčad na okupu.

"Nevjerojatno je kako je brz bio napredak i koliko su momci naučili. Mi imamo vrlo mladu momčad. Kad smo prije tri godine počeli igrati u Europi, prosječna starost igrača bila je 22 godine. Sad je oko 23,6 i to je još uvijek mlada momčad. U današnjem nogometu je rijetkost da jedna momčad zajedno sazrijeva, tako da smo svi u klubu sretni zbog razvoja ove momčadi." dodao je Klopp.