Iako je nedavno i sam govorio kako je dvadesetjednogodišnji Brazilac Neymar najbolji nogometaš na svijetu i njegov legitimni nasljednik (jedan od brojnih u nizu), brazilska legenda Pele sada tvrdi kako je nogometaš Santosa u dresu brazilske reprezentacije samo običan nogometaš, na kojeg se još uvijek ne bi trebalo previše oslanjati.


"Postoji velika vjera u Neymara, ali on je u dresu reprezentacije samo običan igrač. Sve se zasniva na njemu, ali on nije spreman za teret, nema još nikakvog međunarodnog iskustva." rekao je Pele.

Mnogi smatraju kako Neymar nije u potpunosti koncentriran na ono što se događa na terenu, a osim velike buke koja se u medijima diže oko njega, važan razlog tome je i čak jedanaest sponzorskih ugovora, čije ispunjavanje mu odnosi puno vremena i koncentracije.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"On ne igra u inozemstvu, a europski nogomet je drugačiji od južnoameričkog. U Santosu kažu kako je on najbolji nogometaš na svijetu, ali njega više zaokupljaju nastupi u medijima nego momčad. Postao je ovisan o slobodnim udarcima, ali u Europi se igra puno čvršće i suci rjeđe sude takve prekršaje." dodao je Pele.

Osim u reprezentaciji, Neymar se u posljednje vrijeme nije proslavio ni u dresu Santosa, pa je proteklog vikenda dobio svoj peti crveni karton u karijeri. Pele je mišljenja kako Neymar preuzima previše odgovornosti na terenu.

"On izvodi sve kornere, slobodne udarce, penale, a to svaki put znači po jednu minutu izvan igre. Previše vremena provodi daleko od područja gdje se razvija akcija, daleko od šesnaesterca. On treba uzeti loptu dok je ona u igri, driblati, koristiti svoju tehniku i znanje." zaključio je Pele.