Bivši branič Lazia, Milana i talijanske reprezentacije, Alessandro Nesta, potvrdio je kako će sljedećeg tjedna, kad završava sezona u američkog MLS ligi, gdje nosi dresi Montreal Impacta, okončati svoju igračku karijeru.


Nakon što je za talijansku reprezentaciju odigrao 78 utakmica, a u Milanu proveo deset godina, Nesta je u srpnju prošle godine napustio Italiju i preselio u Kanadu.

"Želim se posvetiti treniranju. Moj plan je odmoriti se nekoliko mjeseci, a onda započeti s učenjem trenerskog posla." rekao je Nesta, koji je za klub iz Montreala odigrao 31 ligašku utakmicu.


37-godišnji bivši kapetan Lazia je u Milan stigao pred početak sezone 2002./2003. i odmah u prvoj sezoni s tim klubom osvojio Ligu prvaka, što je ponovio i 2007. godine, izgubivši u međuvremenu legendarno finale protiv Liverpoola 2005. godine.

S Milanom je osvojio dva Scudetta, nakon što je jedan osvojio i s Laziom, s kojim je osvojio i Kup Pobjednika Kupova, a s reprezentacijom Italije je 2006. godine postao svjetski prvak.

Ukupno je u Serie A odigrao 417 utakmica, a u Ligi prvaka 101.