Talijanski trener Marcelo Lippi objavio je danas kraj trenerske karijere, nakon što je sa svojim klubom Guangzhou Evergrande osvojio četvrti naslov prvaka Kine za taj klub.


Evergrandeu je remi protiv Shandong Lunenga u posljednjem kolu sezone bio dovoljan da zadrži prednost na vrhu ljestvice ispred Beijing Guoana, koji je mogao do titule sao u slučaju pobjede protiv Henan Jianyeom i poraza Evergrandea.

Nakon ovog uspjeha, Lippi, koji je 2006. godine osvojio naslov prvaka svijeta s reprezentacijom Italije, je objavio kako neće više biti trener, ali ostaje u kineskom klubu kao tehnički direktor.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Ne želim više raditi trenerski posao, jer sam već prestar za to. Nastavit ću raditi u klubu kao tehnički direktor." rekao je 66-godišnji Talijan.

Lippi iza sebe ima uspješnu karijeru, prije svega u dva mandata na klupi Juventusa, s kojim je osvojio čak pet naslova prvaka Italije, kao i naslov prvaka Europe 1996. godine.

Nakon što je 2012. godine preuzeo momčad Evergrandea, s tim je klubom osvojio tri uzastopna naslova prvaka Kine, kao i Azijsku ligu prvaka 2013. godine.