Cristiano Ronaldo, Lionel Messi i Manuel Neuer očekivano su ušli u najuži izbor od tri kandidata za ovogodišnju Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg nogometaša na svijetu, koju zajednički dodjeljuju FIFA i magazin France Football.


Dvadesetdevetogodišnji napadač madridskog Atletica i portugalske reprezentacije, Cristiano Ronaldo, osvajao je ovu nagradu dva puta, 2008. i 2013. godine. Ronaldo je igrao ključnu ulogu na putu madridskog Reala do osvajanja Lige prvaka prošle sezone, postigavši sedamnaest golova, čime je postavio i novi rekord s najviše postignutih golova u jednoj sezoni u ovom natjecanju.

Dvije godine mlađi argentinski reprezentativac i nogometaš Barcelone Lionel Messi je ovu nagradu osvajao četiri puta. S Barcelonom u 2014. godini nije osvojio niti jedan trofej, ali je s reprezentacijom igrao finale Svjetskog prvenstva u Brazilu, dok je dobru formu pokazao i na početku nove sezone, a nedavno je postavio nove rekorde po broju postignutih golova u španjolskom prvenstvu i Ligi prvaka.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Dvadesetosmogodišnji vratar njemačke reprezentacije i minhenskog Bayerna Manuel Neuer je po prvi put u najužem izboru za ovu nagradu, a ima priliku postati prvi vratar nakon legendarnog Leva Yeshina davne 1963. godine koji će osvojiti ovu prestižnu nagradu. Neuer je s Bayernom osvojio dvostruku titulu u Njemačkoj, dok je s reprezentacijom osvojio naslov prvaka svijeta.

Pobjednik će biti objavljen na gala svečanosti 12. siječnja sljedeće godine.