Bivši francuski reprezentativac, tridesetpetogodišnji Eric Abidal, objavio je danas kako završava profesionalnu igračku karijeru. Abidal je u ovoj polusezoni nosio dres gračkog Olympiacosa, a subotnja utakmica protiv kluba Kalloni AEL bit će mu ujedno i posljednja u karijeri.


Abidal je otkrio i kako ima ponude za određene poslove u Olympiacosu i svom bivšem klubu Barceloni, čiji je dres nosio kad mu je 2011. godine otkriven tumor na jetri, zbog čega se morao podvrgnuti transplantaciji, no za sada nije donio odluku o tome što će raditi nakon Nove godine.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Ovo je vrlo važan trenutak u mojoj karijeri. Danas sam donio službenu odluku o završetku svoje profesionalne karijere. Razlozi su isključivo osobne prirode.

Zahaljujem se predsjedniku kluba na njegovoj podršci. Ponosan sam na to što sam nosio dres Olympiacosa tijekom vremena koje sam proveo ovdje i uvijek ću ih podržavati.

Želim se zahvaliti svim trenerima s kojima sam radio i liječničkom osoblju koje mi je pomagalo, jer bez njih ne bih danas bio ovdje.

Imam ponudu i iz Barcelone, ali odluku o tome ću donijeti kasnije. Prvo se želim odmoriti i provesti vrijeme sa svojom obitelji." rekao je Abidal.


{adselite}


Abidal je prije četrnaest godina karijeru započeo u Monacu, iz kojeg je 2002. godine preselio u Lille. Dvije godine kasnije potpisao je za Lyon, a 2007. godine je otišao u Barcelonu, gdje je ostao sve do ljeta 2013. godine, kad se ponovno vratio u Monaco, da bi ovog ljeta stigao u Olympiacos.

Za reprezentaciju Francuske je igrao od 2004. do 2013. godine i skupio ukupno 67 nastupa.