Talijanski menadžer Mino Raiola, zastupnik brojnih poznatih igrača, poput Zlatana Ibrahimovića, Maxwella, Paula Pogbe i Marija Balotellija, otvoreno je u razgovoru za Gazzettu dello Sport 'popljuvao' Pepa Guardiolu, priznavši ipak kako je odličan trener.


"On je smeće od čovjeka, ali je sjajan trener. Guardiola je bio taj koji je doveo Ibru u Barcelonu, a onda ga je tretirao kao otpadak." rekao je Raiola.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Raiola je spremno iskritizirao i Barcelonin model rada: "Ne mislim da su modeli Barcelone ili Ajaxa idealni, jer oni koriste samo jedan određeni tip igrača. Individualci su puno cjenjeniji u Italiji. Zato netko poput Balotellija ima problema s trenerima poput Van Gaala, koji kaže: 'Nisi dovoljno dobar za mene. Ti moraš biti dio mehanizma igre'. Pod Mancinijem je bio dobar."

S obzirom na aktualne izbore za predsjednika FIFA-e, Raiola je dao svoj uvid u posao koji je do sada na toj poziciji odrađivao Sepp Blatter: "Osjećam se užasno kad znam da bi Blatter mogao ponovno biti izabran. Želimo li zadržati diktatora ili napraviti korak prema demokraciji?"


{adselite}