Dok su njegovi suigrači putovali na turneju po Sjedinjenim Državama, nogometaš Barcelone Lionel Messi dobio je nekoliko dana odmora više kako bi posjetio Gabon. No, ako ste pomislili da je u tu relativno siromašnu državu otišao humanitarnim poslom, prevarili ste se - on je svoju kratku posjetu naplatio čak 3,5 milijuna eura.


Messi je u Gabon otputovao na poziv predsjednika te države Alija Bonga kako bi sudjelovao na ceremoniji polaganja temeljnog kamena za izgradnju novog nacionalnog stadiona, na kojem će se igrati utakmice Kupa Nacija.

Ležerno odjeven u razderane kratke hlače i majicu kratkih rukava izgledao je poput uljeza među formalno odjevenim čelnicima države, a tamošnju je javnost dodatno razljutila činjenica da mu je kao osobni vozač poslužio - predsjednik Bongo.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Cijelu šaradu je, kako piše France Football, organizirao Messijev bivši suigrač Samuel Eto'o, koji ima prijateljske odnose s predsjednikom Gabona.

"Kad sam bio u posjeti Barceloni prije nekoliko godina, susreo sam se s Messijem i on mi je rekao da će me doći posjetiti u Libreville. To je obećanje koje mi je dao. On je častan čovjek, koji drži svoju riječ." rekao je predsjednik Bongo.

Novi stadion u gradu Port Gentill, drugom gradu po veličini u Gabonu, će imati kapacitet od 20.000 mjesta i bit će izgrađen do studenog sljedeće godine.

Messijev glasnogovornik je tijekom dana opovrgnuo da je Argentinac dobio 3,5 milijuna eura za posjetu, no nije otkrio koliko je doista zaradio i je li posjeta bila plaćena.