Nakon što je sportski arbitražni sud u Lausannei odbio veći dio njegove žalbe i suspenziju iz nogometa mu sa šest smanjio na četiri godine, Michel Platini je odlučio podnijeti ostavku na mjesto predsjednika UEFA-e.


Platini je odlučio odstupiti s pozicije na kojoj je bio od 2007. godine, a koja mu je donosila i automatsku poziciju dopredsjednika FIFA-e. CAS je svojom odlukom praktički izbacio Platinija iz nogometa, budući da mu je trenutni mandat trebao trajati do ožujka 2019. godine.

Platini je najavio kako će nastaviti pred švicarskim sudovima svoju pravnu borbu kako bi dokazao da nije kriv za primanje nezakonitih uplata od FIFA-e, koje je 2011. godine odobrio Sepp Blatter.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Sljedećeg tjedna će se u Baselu sastati izvršni odbor UEFA-e kako bi raspravljao o zamjeni za Platinija. Izbori za predsjednika će vjerojatno biti održani u rujnu na sastanku predsjednika europskih nogometnih saveza u Ateni.

CAS-u se na šestogodišnju kaznu žalio i bivši predsjednik FIFA-e Sepp Blatter, koji saslušanje za svoj slučaj još uvijek čeka.