Bivši menadžer Liverpoola Brendan Rodgers imenovan je danas menadžerom škotskog prvaka Celtica. Na toj će poziciji naslijediti Ronnya Deilu, koji je napustio klub unatoč osvajanju naslova prvaka, a izabran je u konkurenciji nekoliko poznatih imena, poput Davida Moyesa i Neila Lennona.


Deili se zamjerilo to što od 2013. godine nije uspio uvesti Celtic u grupnu fazu Lige prvaka, dok mu domaći naslovi nisu previše pomogli, s obzirom da je Glasgow Rangers sve do ove sezone bio u nižim ligama.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Apsolutno sam presretan zbog toga što sam imenovan menadžerom Celtica. Ovo je uistinu velika čast za mene. Pratim Celtic cijeli život i prilika da budem dio ovog uistinu velikog nogometnog kluba je ostvarenje sna.

Dat ću svoj maksimum u novoj ulozi kako bih navijačima pružio uzbudljiv, zabavan i pobjednički nogomet. Klub je posljednjih godina bio u sjajnom stanju i redovno je osvajao trofeje. Moj cilj sada je, naravno, nastaviti taj rad, zadržati nas na vrhu i ponovno ostaviti traga u Europi.

Znam kako veličanstvenu podršku od strane navijača ima Celtic i mogu im obećati jednu stvar - da ću raditi sve što mogu kako bih im dao momčad na koju mogu biti ponosni i koja donosi rezultate." rekao je Rodgers.