Dvadesetpetogodišnji nogometaš madridskog Atletica Antoine Griezmann neskromno je ustvrdio kako zaslužuje nagradu za najboljeg igrača Europe ove godine, nakon što je sa svojim klubom igrao finale Lige prvaka, a s reprezentacijom Francuske finale Europskog prvenstva.


U konkurenciji za nagradu koju dodjeljuje UEFA Griezmann je ostao s Garethom Baleom i Cristianom Ronaldom, igračem koji je bio dio pobjedničke momčadi u oba spomenuta finala.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Griezmann iza sebe ima uistinu sjajnu sezonu, u kojoj je postigao sedam golova u trinaest utakmica Lige prvaka, no put do nagrade svakako mu otežava činjenica da mu protivnike predstavljaju igrači koji iza sebe također imaju sjajnu sezonu, a uz to su i osvajali trofeje.

"Ponosan sam zbog toga što sam finalist, to znači da sam na pravom putu i tako moram nastaviti. Ne želim zvučati arogantno, ali zaslužujem tu nagradu, jer sam imao sjajnu sezonu i u klubu i u reprezentaciji. To je bila nezaboravna sezona, prvo u Ligi prvaka s Atleticom, a onda i na Euru s Francuskom. Nažalost, nismo osvojili trofej i to je bilo razočaranje za nas, kao i za naše navijače." rekao je Griezmann.