Legendarni srpski nogometni trener Radomir Antić preminuo je jučer u 72. godini života u Španjolskoj od posljedica pankreatitisa, objavljeno je iz madridskog Atletica, kluba u kojem je ostavio najdublji trag, iako je u karijeri vodio i njihovog gradskog rivala Real, ali i Barcelonu.


Igračku karijeru započeo je u Slobodi iz Užica, da bi je nastavio u beogradskom Partizanu, s kojim je 1976. godine osvojio naslov prvaka Jugoslavije. Dvije godine kasnije preselio je u redove turskog Fenerbahcea, a 1980. je postao član tadašnjeg engleskog drugoligaša Luton Towna, kojega je pobjedničkim golom u dvoboju posljednjeg kola protiv Manchester Citya u sezoni 1982./1983. ostavio u Premier ligi, u koju su plasman izborili godinu dana ranije.

Trenersku karijeru započeo je 1988. godine u Real Zaragozi, a nastavio u madridskom Realu u ožujku 1991. godine, gdje se zadržao nešto manje od godinu dana. Nakon toga je sjedio na klupi Real Ovieda, da bi na ljeto 1995. godine stigao poziv madridskog Atletica, kluba koji je na kraju vodio u čak tri navrata i u kojem je ostavio najdublji trag.

Već u svojoj prvoj sezoni s Atleticom osvaja duplu krunu u Španjolskoj, što mu je bio i najveći uspjeh u karijeri. Do 2000. godine je odradio još dva mandata na klupi ovog kluba, nakon čega se vratio u Oviedo, a 2003. godine ga je angažirala Barcelona, te je tako postao prvi i za sada jedini trener u povijesti koji je sjedio na klupi tri najveća španjolska kluba.

Do kraja karijere vodio je još Celtu, reprezentaciju Srbije, te kineske klubove Shandong Luneng i Hebei China Fortune. Trenersku karijeru okončao je 2015. godine, nakon čega je ostao živjeti u Madridu, gdje je i umro.