EuroNogomet, nogometni magazin

Joshua Kimmich: Mentalitet i kvaliteta su naše najveće snage

U kolovozu 2016. godine, Joshua Kimmich je za The Players' Tribune ispričao kako je učio igrati nogomet u dvorištu roditeljske kuće u malom njemačkom mjestašcu Bosingenu, s populacijom od oko samo 1.700 stanovnika.


Kad odrastate u malom mjestu, nemate puno toga za raditi, pa je važno biti kreativan. Nakon što je razbio previše prozora na kući svojih roditelja i uništio previše cvijeća loptom, roditelji su na livadu preko puta kuće postavili dva gola i naredili mu da se tamo igra s prijateljima. Tamo su, na slobodnom prostoru, njegovi prijatelji i on napravili svoj 'stadion' s montažnim tribinama i tu su se počeli formirati snovi o budućnosti u njegovoj glavi.

Osamnaest godina kasnije, Kimmich je jedan od najvažnijih igrača trenutno najbolje momčadi na svijetu i priprema se za debi na Svjetskom klupskom prvenstvu, gdje će igrati na stadionima na kojima će se sljedeće godine igrati Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Tim povodom je dao intervju za službenu stranicu FIFA-e prije polufinalne utakmice, koja se igra na njegov 26. rođendan.

FIFA.com: 2020. godina je bila fantastična za Bayern. Koji je vaš omiljeni trenutak iz prošle godine?
- Naravno da je bila izvanredna godina. Bilo je puno pozitivnih trenutaka, ali za mene je najljepši trenutak bio osvajanje Lige prvaka, pobjeda protiv Paris Saint-Germaina i saznanje da smo sada prvaci Europe.

Što bi ti značilo osvajanje Svjetskog klupskog prvenstva?
- Svaki igrač želi osvojiti ovaj trofej jer je kvalifikacija za ovaj trofej najteža moguća. Morate osvojiti Ligu prvaka da biste dobili priliku osvojiti ovaj trofej. Mi želimo osvojiti svoj šesti trofej u godini dana. Za mene i moje suigrače to bi bilo izvanredno, tako da smo totalno motivirani da osvojimo ovaj veliki trofej.

Sada vas očekuju protivnici s različitih kontinenata. Postoji li posebni motiv kad igrate protiv njih?
- To je posebno, jer igrate protiv klubova iz dalekih država. To je uistinu interesantno, jer nemate često priliku igrati protiv takvih klubova.

To će biti i novi stadion za vas, također. Koliko se veselite igrati na ovim potpuno novim stadionima, koji će se koristiti i za Svjetsko prvenstvo 2022.?
- Uvijek je lijepo igrati na novim i velikim stadionima. Nasreću, ovdje u Njemačkoj mi također imamo doista velike i lijepe stadione, ali trenutno na njima nema gledatelja. To nije tako lijepo, ali uvijek je lijep osjećaj igrati na tim stadionima.

Što mislite, što je trenutno najveća snaga Bayerna?
- Naše najveće snage su naš mentalitet i naša kvaliteta. Oboje je doista važno i mi imamo oboje. Imamo sjajan mentalitet u momčadi. Uvijek želimo pobijediti, čak i kad ne igramo dobro. Uvijek možete vidjeti da želimo pobjeđivati u takvim utakmicama. Svi znaju da imamo puno kvalitete u momčadi. Nije važno tko igra, uvijek su u prvoj momčadi igrači svjetske klase i to je velika snaga.

Prikupili ste veliki novac u inicijativi za borbu protiv posljedica korona virusa. Koliko vam to znači?
- Željeli smo pomoći velikom broju ljudi i željeli smo također dati drugim ljudima koji to žele priliku da i oni pomognu. Za nas to predstavlja veliko povjerenje koje su nam ukazali. Željeli smo preuzeti odgovornost i dati novac onim organizacijama koje pomažu ljudima. To je veliki cilj: pomoći velikom broju ljudi. Radili smo to u prošlosti i radit ćemo i u budućnosti.
.: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN