Odlazak na posudbu često zna oživjeti karijeru igrača koji ne može dobiti pravu priliku u svom matičnom klubu, a takav je slučaj bio i s njemačkim U-21 reprezentativnim veznjakom Danielom Didaviem, koji je prošlog ljeta iz Stuttgarta otišao na jednogodišnju posudbu u Nürnberg.

 Ime: Daniel Didavi
Državljanstvo: Njemačka
Klub: Stuttgart
Datum rođenja: 21. veljača 1990.

Gurnut u prikrajak u Stuttgartu zbog nekoliko problema s ozljedama, odlučio je iskoristiti priliku koja mu se ukazala kad je stigao poziv iz Nürnberga. Nakon ne baš najboljeg početka u tom klubu, uzrokovanog ozljedom hrskavice i nedostatkom vlastite volje da se povuče na nešto defanzivniju ulogu na terenu od one na koju je navikao, na kraju je postao važna karika momčadi Nürnberga. Svojom kreativnošću i golovima pomogao je Nürnbergu bez većih problema zadržati status bundesligaša.

 

Didavi na svom proboju na veliku scenu zahvaljuje upornosti i povjerenju koje mu je ukazao trener Dieter Hecking, pa je pred kraj prošle sezone izjavio kako i nakon isteka posudbe želi ostati u Nürnbergu.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Ja nisam čovjek koji će reći 'hvala i doviđenja'. Imam na puno toga zahvaliti ovom klubu jer su me uvijek podržavali." rekao je Didavi.

Ali, pravila su pravila i na kraju se ipak morao vratiti u Stuttgart, a za utjehu je dobio novi i bolji ugovor do lipnja 2016. godine.

Sin majke Nijemice i oca iz afričke države Benin, u Stuttgartovu omladinsku školu je stigao kao trinaestogodišnjak, ali je pravu priliku za igru dobio u klubu koji je poznat po tome da u momčadi uvijek ima dosta mladih njemačkih talenata. Veznjaci kao što su Ilkay Gundogan iz Borussie Dortmund ili Mehmet Ekici iz Werdera su samo dva primjera od brojnih mladih igrača koji su iskoristili ovakvu klupsku politiku Nürnberga.

Samo je jedan faktor koji ga može spriječiti da se do kraja dokaže na velikoj sceni, a to je krhkost njegovog tijela. Ozljede su mu do sada bile stalni pratitelj, a nakon nedavne operacije lijevog koljena morat će propustiti i početak nove sezone.