Bjeloruski reprezentativac Aleksander Hleb surađivao je u karijeri i s menadžerom Arsenala Arsenom Wengerom i trenerom Barcelone Josepom Guardiolom, a tvrdi kako je više naučio od Francuza nego od Španjolca.


31-godišnji nogometaš kaže kako je Guardiola dobar trener, ali za njegov uspjeh je prije svega zadužen veliki broj vrhunskih igrača koje je imao na raspolaganju, te ga se stoga ne može smatrati za jednog od najboljih trenera na svijetu, za razliku od Wengera.

"Više sam naučio od Wengera nego od Guardiole, ali Pep je dobar trener. Guardiola nije najbolji trener na svijetu. On je trenirao najbolju momčad na svijetu, s najboljim igračima i stoga je osvajao trofeje." rekao je Hleb za Esports.

Nakon prelaska u London iz Stuttgarta 2005. godine, Hleb je imao tri uspješne sezone u Arsenalu, da bi 2008. godine za 17 milijuna eura preselio u Barcelonu.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Međutim, po dolasku u taj klub Hleb se nije uspio probiti u Guardiolinu momčad, upisavši svega 36 nastupa u sljedeće četiri godine, dio kojih je proveo i na posudbama. Nedostatak prilika za igru u tom razdoblju vjerojatno je i jedan od razloga zbog kojih Bjelorus nema posebno visoko mišljenje o Guardioli.

"Teško je ne pobjeđivati s takvom momčadi. Tito Vilanova će također imati velike uspjehe. Najbolji treneri na svijetu su Jose Mourinho, Alex Ferguson i Arsene Wenger." dodao je Hleb.

Dok je bio član Barcelone Hleb je odlazio na posudbe u Stuttgart, Birmingham i Wolfsburg, prije nego što je konačno napustio taj klub i preselio u redove ruskog prvoligaša Krylia Sovetov Samara. Međutim, tamo se zadržao samo osam utakmica, da bi se konačno vratio u Bjelorusiju, gdje sada ponovno uživa u redovima svog matičnog kluba BATE Borisova.
{jcomments off}