Predsjednik Juventusa Andrea Agnelli kaže kako je po njemu jako upitno da li će UEFA biti spremna doista izbaciti iz europskih natejcanja one klubove koji se pretjeranim trošenjem novca ne uklope u pravila financijskog fair playa.


Klubovi u sljedećih par godina moraju svoje rashode uskladiti s primanjima od nogometnih poslova, a oni koji to ne učine riskiraju da od sezone 2014./2015. budu izbačeni iz europskih natjecanja.

Govoreći na konferenciji vodećih ljudi u nogometu, Agnelli je naglasio kako bi izbacivanje nekog velikog kluba iz europskih natjecanja dovelo do rizika da dođe do sukoba s televizijskim kućama koje su unaprijed platili prava za prijenose natjecanja UEFA-i.

"Čak i ako se pravila FFP-a počnu provoditi, hoće li UEFA doista izbaciti tri kluba iz Lige prvaka? Tko će objasniti televizijskim kućama da ti klubovi ne smiju igrati. Hoće li u tom slučaju doći do korekcije vrijednosti TV prava?" upitao se Agnelli.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Manchester City je objavio gubitke u iznosu od 200 milijuna eura nakon kupovine brojnih igrača novcem koji su u klub ubrizgali novi vlasnici, dok je europski prvak Chelsea prijavio godišnji gubitak od 68 milijuna eura.

Agnelli je rekao kako je Juventus ove godine svoje gubitke smanjio na 48,7 milijuna eura.

"Mi u Juventusu poslujemo s financijskim fair playom u mislima. Znatiželjan sam vidjeti tko još razmišlja o pravilima FFP-a, doista. Jednom kad pravila FFP-a stupe na snagu, znatiželjan sam koliko će to biti učinkovito i kako će stvarne kazne biti distribuirane u slučajevima kad ih netko bude kršio." dodao je Agnelli.