U 62. godini života danas je u Zagrebu preminuo Josip Kuže, bivši nogometaš i trener Dinama, te trener brojnih klubova od Australije do Japana, kao i izbornik reprezentacija Ruande i Albanije.


Nakon što mu je početkom veljače dijagnosticirana zloćudna bolest leukemija, te nakon višemjesečne terapije, proslavljeni igrač i trener u nedjelju poslijepodne izgubio je bitku za život.

Josip Kuže proveo je tijekom igračke karijere deset godina u Dinamu, a u periodu od 1971. do 1981. odigrao je ukupno 384 utakmice. Jedan od najboljih obrambenih igrača u povijesti kluba bio je poznat po izuzetno dobrom pregledu igre te preciznim dodavanjima, a s momčadi je 1980. godine osvojio Kup Jugoslavije. Legendarni igrač Dinama na Maksimir se vratio i nakon završetka profesionalne karijere. Prvo je od 1986. do 1988. godine vodio mlađu momčad Dinama u nogometnoj školi, a zatim je vodio i prvu momčad. Na modroj je klupi bio u dva navrata, prvi puta u sezoni 1989./90., a zatim u sezoni 2005./06. kada je Dinamo osvojio prvenstvo Hrvatske i vratio naslov prvaka na Maksimir. Kuže je neupitno jedan od najboljih i najkvalitetnijih trenera u povijesti zagrebačkog kluba, a bio je i omiljen kod navijača i zaljubljenika u Dinamo. Bio je sjajan igrač, nogometni stručnjak s velikim trenerskim iskustvom te svakako jedan od simbola Dinama.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Tijekom trenerske karijere Kuže je vodio momčadi Croatia Sydney, Borac Banja Luka, BSK Slavonski Brod, Rotweiss Erfurt, FC Mainz, Gamba Osaka, NK Zagreb, FC Chemnitz, NK Inter Zaprešić, HNK Rijeka, NK Varteks, JEF United, Tianjin Teda te je bio izbornik Ruande (2007-2008) i Albanije (2009-2011).

EuroNogomet/gnkdinamo.hr

 

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri