Nakon što su čelnici tih klubova s predstavnicima UEFA-e sklopili sporazum o priznavanju krivnje za kršenje pravila financijskog fair-playa, engleskom i francuskom prvaku je danas i službeno izrečena kazna za taj prekršaj.


Manchester City i Paris Saint-Germain su kažnjeni novčanom kaznom u iznosu od 60 milijuna eura, a sljedeće će sezone za Ligu prvaka moći prijaviti samo 21 igrača. Iz klubova su potvrdili kako će ovog ljeta na nove igrače moći potrošiti maksimalno 60 milijuna eura, povrh onoga što zarade prodajom postojećih igrača.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Dvije trećine novčane kazne, odnosno 20 milijuna eura, bit će vraćeno klubovima ukoliko budu poslovali u skladu s pravilima financijskog fair-playa i značajno smanje potrošnju na tržištu igrača za sezone 2014./2015. i 2015./2016., te će u tom slučaju za sezonu Lige prvaka 2015./2016. moći prijaviti punu momčad od 25 igrača.

Engleski i francuski će prvak također ostati bez 10 milijuna eura od ukupne zarade u UEFA-inim natjecanjima u upravo završenoj sezoni, te još 10 milijuna eura od zarade iz sljedeće sezone.