Vratar nizozemske reprezentacije Jasper Cillessen potpisao je novi ugovor s nizozemskim prvakom Ajaxom. Cillessen je ranije imao ugovor do ljeta 2016. godine, a sada ga je produžio do kraja lipnja 2018. godine.


Dvadesetpetogodišnji vratar, rođen u Groesbeku, je debitirao za prvu momčad Ajaxa 21. rujna 2011. godine u kup utakmici protiv Noordwijka, a do sada je ukupno odigrao 69 službenih utakmica za ovaj klub.

"Produženje ugovora pokazuje povjerenje kluba u mene. To je nešto posebno, naročito za nekoga tko je došao iz drugog grada. Sretan sam i ponosan što sam dobio priliku potpisati novi ugovor tri i pol godine nakon što sam potpisao prvi. A prije samo pola godine, sve je bilo drugačije. To pokazuje koliko se stvari mogu brzo promijeniti. Puno se toga dogodilo, posebno u posljednjih godinu dana." rekao je Cillessen za službenu klupsku stranicu.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Pregovore o produženju ugovora uspješno su kraju priveli sportski direktor Marc Overmars i predsjednik kluba Michael Konsbergen, a na potpisivanju ugovora bio je prisutan i trener Frank de Boer, koji je čestitao svom vrataru.

"Ovo je vrlo dobar signal. Jasper se ovime priključio Davyu Klaassenu, Joelu Veltmanu i Ricardu van Rhijnu. Ukoliko ova trenutna momčad ostane na okupu barem dvije godine, možda ćemo vidjeti nešto predivno. Produženje ugovora je dobar signal i za klub i za navijače." rekao je de Boer.

De Boer je izrazio i svoje zadovoljstvo Cillessenovim razvojem i napretkom u prethodnim sezonama: "Ako se Jasper nastavi i dalje jednako razvijati, on će biti važan faktor i za Ajax i za nizozemsku reprezentaciju. On je pravi pobjednik, igrač sjajnog mentaliteta. On je već na vrhunskoj razini, ali može još napredovati. Zadivljen sam njegovim dosadašnjim razvojem."