Vratar londonskog Chelsea Thibaut Courtois izjavio je za radio Marca kako bi ovogodišnja Zlatna lopta trebala pripasti njemačkom reprezentativcu Manuelu Neueru, jer bi to pokazalo kako i vratari imaju šansu osvojiti ovu nagradu i otvorilo vrata drugima.


Courtois je za španjolski radio prokomentirao predstojeći gradski derbi između njegovog bivšeg kluba Atletica i novog svjetskog prvaka Reala, naglasivši kako se još dosta toga može promijeniti do siječnja, kad je ovaj dvoboj na rasporedu.

"Real Madrid trenutno igra vrlo dobro, ali gradski derbi je tek u siječnju, a puno se toga u međuvremenu može promijeniti. Poraz od Villarreala ne mora značiti da Atletico neće dobiti neku drugu utakmicu." rekao je Courtois.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Komentirajući kompletnu sezonu Atletica, s kojim je prošle sezone osvojio naslov prvaka, belgijski reprezentativac je dodao: "Stvari su uvijek teže nakon tako sjajne godine. Ono što smo mi postigli prošle sezone je bio plod rada koji je započet prije dvije i pol godine."

Prisjetio se i lisabonskog finala Lige prvaka, priznavši kako je Real te večeri bio bolja momčad i zasluženo slavio, dodavši: "Bilo bi posebno ponoviti to s Atleticom, ali sada želim osvojiti sve s Chelseaem."

{adselite}