Kao što se i očekivalo, Michel Platini je danas jednoglasnim izborom predstavnika 54 zemlje članice UEFA dobio treći mandat na mjestu predsjednika europske nogometne federacije.


Platini je bio jedini kandidat na 39. generalnom kongresu UEFA, koji se održava u Beču, a na čelu UEFA-e bit će tako i sljedeće četiri godine.

"Hvala vam svima jako puno. Hvala vam na vašem povjerenju i podršci. Ovo mi znači više nego što možete zamisliti. Ponosan sam što sam vaš suigrač, ponosan sam što sam kapetan ove pobjedničke momčadi i ponosan sam na naša dostignuća. S uzbuđenjem iščekujem izazove koji nas čekaju u sljedeće četiri godine." rekao je Platini.

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Znam da mogu računati na vas, a vi znate da možete računati na mene. To zajedništvo koje nas povezuje nas čini dovoljno jakima kako bismo mogli donositi hrabre i značajne odluke, odluke koje se uvijek isplate. To međutobno povjerenje, ta demokracija je naš zaštitni znak i nastavit ćemo raditi na isti način i u sljedeće četiri godine. Imate moju riječ.

Kao što znate, moj izbor na mjesto predsjednika UEFA-e znač da ću i sljedeće četiri godine biti i dopredsjednik FIFA-e. Mi Europljani želimo jaku FIFA-u, FIFA-u koja je respektabilna i poštovana, jer je FIFA uvijek bila glavna nogometna vlast. Nadam se da ću donositi prave odluke u pravo vrijeme, i za vas i za nogomet, tijekom mog trećeg mandata. Nadam se i da ću to činiti nastavivši uživati u svom poslu kao što je to bio slučaj i u proteklih osam godina. Jer vođenje ove značajne institucije nije samo ponos, nego i istinsko zadovoljstvo iz dana u dan. I zbog toga vam mogu samo još jednom zahvaliti na povjerenju." dodao je Platini.

{adselite}
Inače, mjesto u Izvršnom odboru UEFA-e izborio je i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, za kojeg je glasovalo 34 od 54 predstavnika nacionalnih saveza.

Uz Šukera, mjesto u Izvršnom odboru UEFA-e u sljedeće će četiri godine imati i Portugalac Fernando Gomes, Španjolac Angel Maria Villar, Mađar Sandor Csany, Ukrajinac Grigorij Surkis, Švicarac Peter Gillieron i Bugarin Borislav Mihajlov.