Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić sljedeće sezone neće biti na klupi turskog prvoligaša Bešiktaša, potvrdio je i sam nakon jučerašnjeg poraza od Galatasaraya.


"Imao sam sastanak s upravom kluba i donijeli smo odluku koju svi već znate - ja neću nastaviti trenirati Bešiktaš. Ponosan sam na ono što smo zajedno napravili u posljednje dvije sezone. Odavde nosim lijepe uspomene. Nastojao sam uraditi sve ono što sam mogao, 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu." rekao je Bilić.

 

 Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri

 

"Budući da ni u drugoj sezoni nismo uspjeli osvojiti naslov prvaka, možemo se rastati. Nisam ljut, samo sam tužan. Ovo je bila vrlo važna utakmica za nas. Preuzimam na sebe punu odgovornost. Bešiktaš u svaku sezonu ulazi s ciljem postati prvak, ali u ove dvije godine to nismo uspjeli. Za to postoje i objektivni razlozi, ali bez obzira na to, odgovornost je na menu." dodao je Bilić.

46-godišnji trener bi karijeru mogao nastaviti u engleskoj Premier ligi, i to na klupi West Hama, čiji je igrač bio devedesetih godina prošlog stoljeća.

Naime, nakon posljednje utakmice u sezoni, potvrđeno je i kako Sam Allardyce napušta klupu londonskog kluba, a upravo je Bilić jedan od kandidata za njegovog nasljednika.