Iako će službena ceremonija dodjele Zlatne lopte za 2015. godinu biti održana tek 11. siječnja, krovna svjetska nogometna federacija FIFA danas je pogreškom na svojoj internet stranici objavila imena dobitnika u muškoj i ženskoj konkurenciji.


Oba imena dobitnika su vrlo brzo i uklonjena, ali neki su posjetitelji FIFA-ine internet stranice uspjeli zabilježiti o kome se radi: Zlatnu loptu u muškoj konkurenciji tako će dobiti nogometaš Barcelone i argentinske reprezentacije Lionel Messi, dok će u ženskoj konkurenciji nagrada pripasti Celiji Sasic, nogometašici njemačkog i europskog prvaka Frankfurta i osvajačici naslova svjetskog prvaka s reprezentacijom Njemačke.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Ovakav izbor u svakom slučaju ne bi bio iznenađenje i ako bude potvrđen na službenoj ceremoniji. Za Messija, kojemu su konkurencija suigrač Neymar i Cristiano Ronaldo, će ovo biti peta Zlatna lopta u karijeri.

Zanimljivo je kako je dvadesetsedmogodišnja Sasic u srpnju prošle godine okončala igračku karijeru, rekavši kako se želi posvetiti novim izazovima, poput studiranja, novog posla i zasnivanja obitelji.