Cesc Fabregas je duboko povezan s Barcelonom, s obzirom na to da je prošao omladinsku školu ovog kluba i kasnije se vratio i zaigrao u momčadi pod trenerskom palicom Pepa Guardiole, ali sada je otkrio kako je njegov omiljeni trener zapravo Jose Mourinho, kojega smatra prijateljem, dok s Guardiolom uopće ne razgovara.


Mourinho je bio na klupi madridskog Reala u vrijeme dok je Fabregas nosio dres Barcelone, upravo u vrijeme kad je ionako veliko rivalstvo dodatno zaoštreno, ali kasnije su se našli u istom klubu, u Chelseau, gdje su odlično surađivali i nakon toga zadržali čvrste veze.

"Mourinho je bio taj koji me je najviše inspirirao da odem iz Barcelone. On mi je rekao da smo imali svoje nesuglasice dok sam ja bio u Arsenalu, a on u Chelseau, kao i dok sam ja bio u Barceloni, a on u Realu, ali za njega je to sve bilo završeno i govorio mi je o svom projektu. Ja sam stavio prioritet na taj profesionalni aspekt i nastavio sam se do danas dopisivati s njim i smatram ga prijateljem. On mi je puno pomogao u to vrijeme i pod njegovim vodstvom sam odigrao jednu od svojih najboljih sezona." rekao je Fabregas.

O odnosu s Pepom Guardiolom je izjavio: "S Guardiolom nakon odlaska iz Barcelone nisam razgovarao. Postoje neke stvari koje su se dogodile o kojima ne želim pričati. On je bio moj idol dok sam odrastao, možda je i osoba od koje sam najviše naučio kao od igrača, kao od idola i kasnije kao trenera, ali to je to."

Jedan od Fabregasovih najboljih prijatelja među nogometašima je i Leo Messi, za kojeg je rekao: "Ne znam što se još može tražiti od Messija nakon što je toliko dugo godina toliko toga dao. Vidio sam da su ga neki ljudi unutar kluba pokušali povrijediti, ali kao navijaču Barcelone mi je drago da je on ostao u Barceloni. Osjeća li se usamljeno? Ne vjerujem. On je bio dio puno različitih momčadi i sigurno je kako nije sam, iako je istina da mu je Luis Suarez bio velika potpora."