Napadač dortmundske Borussije i norveške reprezentacije Erling Haaland dobitnik je ovogodišnje nagrade Golden Boy, nagrade za najboljeg mladog nogometaša na svijetu u izboru talijanskog sportskog lista Tuttosport.


Mladi norveški napadač je od početka godine i prelaska iz Salzburga u Dortmund u spektakularnoj fomi i već je u drugom dijelu prošle sezone u osamnaest utakmica postigao šesnaest golova, a još jačim tempom nastavio je i u novoj sezoni, pa je u dvanaest dosadašnjih utakmica postigao petnaest golova.

U glasovanju za najboljeg mladog igrača Haaland je s 302 glasa bio ispred mladog napadača Barcelone Ansua Fatija, koji je skupio 239 glasova. Fati je također zablistao prošle sezone, kad se probio do prve momčadi i zabio sedam golova. Dobro je ušao i u novu sezonu, ali ga je ozljeda koljena udaljila s terena, na koji bi se trebao vratiti tek sljedeće godine.

Na trećem mjestu je završio lijevi bek Bayerna Alphonso Davies s 226 glasova, a peto i šesto mjesto zauzeli su Jadon Sancho i Eduardo Camavinga s 80, odnosno 50 glasova.