Među klubovima u pet najjačih europskih liga, igrači mlađi od 21 godine najzastupljeniji su u redovima dortmundske Borussije, koja predvodi ljestvicu s 28.5% minuta, dok je među trideset najjačih europskih liga na prvom mjestu danski Nordsjælland s čak 48.9%.


Kad su u pitanju lige petice, dortmundsku Borussiu slijede tri francuska prvoligaša: Nice s 24.3%, Monaco s 24.1% i Stade Rennaes s 20.7% igrača mlađih od 21 godine u svojim postavama.

U preostale tri velike europske lige taj je postotak znatno manji, pa je tako premierligaš s najviše mladih igrača Wolverhampton s 16.2%, u Španjolskoj je to Barcelona s 15%, a u Italiji Verona sa samo 11.7%.

Uzmemo li u obzir sve europske lige, najviše mladih igrača ima latvijski klub FK Metta s čak 88%, u Južnoj Americi na prvom mjestu je ekvaforski klub Independiente del Valle s 34.3%, a u Africi alžirski Paradou s 27.8%. Singapurski klub Youn Lions je opravdao svoje ime s 47.1% minutaže dodijeljene mladim igračima, a ujedno je ovo klub s najviše mladih igrača izvan Europe.

Istraživanje je proveo nogometni institut CIES.