Europska nogometna asocijacija UEFA je odustala od disciplinskog postupka protiv Barcelone, Juventusa i Real Madrida, koji je pokrenut zbog njihovog sudjelovanja u pokušaju kreiranja europske superlige i naknadnog odbijanja da se distanciraju od tog projekta.


Tri spomenuta kluba su bili među dvanaest utemeljitelja brzo propalog projekta europske superlige, ali preostalih devet klubova se brzo provuklo i postiglo sporazum s UEFA-om oko prihvaćanja minimalnih kazni, dok su Barcelona, Juventus i Real ostali na drugoj strani.

Bilo je najava kako bi UEFA spomenutoj trojci mogla nametnuti i dvogodišnju zabranu nastupanja u svojim natjecanjima, ali od toga na kraju neće biti ništa, jer je disciplinski postupak protiv njih, barem za sada, obustavljen.

"Nakon otvaranja disciplinskog postupka protiv Barcelone, Juventusa i Real Madrida zbog potencijalnog kršenja UEFA-inih pravnih okvira u vezi s projektom takozvane superlige, UEFA-in disciplinski odbor je odlučio zaustaviti postupak do daljnjih obavještenja." objavili su iz UEFA-e.