EuroNogomet, nogometni magazin

UEFA odustala od kazni za Barcelonu, Juventus i Real

Europska nogometna asocijacija UEFA je odustala od disciplinskog postupka protiv Barcelone, Juventusa i Real Madrida, koji je pokrenut zbog njihovog sudjelovanja u pokušaju kreiranja europske superlige i naknadnog odbijanja da se distanciraju od tog projekta.


Tri spomenuta kluba su bili među dvanaest utemeljitelja brzo propalog projekta europske superlige, ali preostalih devet klubova se brzo provuklo i postiglo sporazum s UEFA-om oko prihvaćanja minimalnih kazni, dok su Barcelona, Juventus i Real ostali na drugoj strani.

Bilo je najava kako bi UEFA spomenutoj trojci mogla nametnuti i dvogodišnju zabranu nastupanja u svojim natjecanjima, ali od toga na kraju neće biti ništa, jer je disciplinski postupak protiv njih, barem za sada, obustavljen.

"Nakon otvaranja disciplinskog postupka protiv Barcelone, Juventusa i Real Madrida zbog potencijalnog kršenja UEFA-inih pravnih okvira u vezi s projektom takozvane superlige, UEFA-in disciplinski odbor je odlučio zaustaviti postupak do daljnjih obavještenja." objavili su iz UEFA-e.
Facebook

Twitter

Instagram

.: EuroNogomet, nogometni portal. .:. Online od 28. listopada 2005. .:. Izrada i održavanje DG Informatika d.o.o. .:. Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez dozvole :.

Login ili Registracija

LOGIN