Avantura norveškog reprezentativca Martina Odegaarda u madridskom Realu stigla je do kraja ovog ljeta, a nakon što je trajno preselio u redove Arsenala, gdje je bio i na posudbi u drugom dijelu prošle sezone, otkrio je kako se u madridskom klubu jako teško uklopiti i steći prijatelje.


"Bilo je puno teških razdoblja i dok sam bio u prvoj momčadi i u drugoj. Ali biti u blizini najboljih igrača na svijetu me je učinilo jačim. Osjećam da sam narastao zahvaljujući Realu i naučio sam puno od igrača kao što su Sergio Ramos i Cristiano Ronaldo. Kad ste na najvišoj razini, nije lako stvarati prijatelje. Barem ne kada ste mladi i kad dođete iz druge sredine. Ja sam došao iz drugačije kulture i nije se lako uklopiti u svlačionicu kao što je Realova. Bilo je teško, ali to je nešto što me je ojačalo i sretan sam što sam to iskusio." rekao je Odegaard za norvešku tv postaju TV2.

Odegaard kaže i kako je atmosfera u svlačionici Arsenala puno toplija: "Rekao bih da postoji velika razlika. Jako sam sretan u Arsenalu. Atmosfera u svlačionici je vrlo ugodna."