Turistička destinacija i mesto odmora, Turska takođe nudi bogatstvo mogućnosti za investiranje u nekretnine. Kupovina stana u Turskoj može biti privlačna opcija kako za one koji traže drugi dom tako i za one koji žele da ostvare povrat na investiciju. Ali, pre nego što zaronimo u proces kupovine, važno je razumeti korake koji vam trebaju da biste uspešno stigli do novog doma u ovoj zemlji.

Kad čujemo riječ autsajder, na pamet nam pada nekoliko povijesnih uspjeha, poput danskog osvajanja Europskog prvenstva 2002. ili Grčkog 2004, pa Leicesterovo osvajanje Premier lige 2016. godine... Međutim, postoji jedna priča koja se izdvaja u odnosu na sve takve priče o autsajderima: pobjeda Iraka na Azijskom kupu 2007.

Živio je životom nogometnog profesionalca i svjetskog putnika puna dva desetljeća, a ipak zvuči nevjerojatno da je jedva znao udariti loptu. Upoznajte ćudljivog Brazilca, koji je iskoristio sve moguće trikove kako bi zavarao svoje trenere, suigrače i navijače.

Identitet Juventusa toliko je vezan za dresove da je klub dobio nadimak Bianconeri (Bijelocrni) i Zebre, ali kad je klub osnovan 1897. godine, jedanaest igrača koji su predstavljali Juventus su se na terenu pojavili u rozim dresovima s crnim mašnama oko vrata, što je nezamisliv prizor za današnje vrijeme.

Nakon gotovo godinu dana života u Njemačkoj, sirijski izbjeglica Ammar Sahar je na najboljem putu da ostvari svoj san i postane bundesligaški sudac.

Reprezentacija San Marina je u posljednjih jedanaest godina pred svojim navijačima u natjecateljskim utakmicama postigla samo jedan gol. A Massimo Visemoli ga je propustio. Visemoli je bio na gotovo svakoj domaćoj utakmici reprezentacije San Marina od početka 2013. godine, ali kad je u rujnu te godine u grad na utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo stigla Poljska, okolnosti su htjele da gleda sa svog kauča kako Alessandro Della Valle zabija gol u 22. minuti za izjednačenje nakon što je Piotr Zielinski doveo Poljake u vodstvo.

Meksikanci su ako ne potukli Brazilce i na tribinama bar bili ravnopravni. Niti samim domaćinima nije bilo jasno odakle toliki broj „marijača“. U Natalu je na prvoj utakmici protiv Kameruna meksički nogometni savez najavio 15.000 svojih navijača a bilo ih je najmanje dvostruko više od toga.

Veliki broj poznatih nogometaša u posljednjih je nekoliko godina pretrpio ozljedu križnih ligamenata koljena, a engleski fizioterapeut Andy Mitchell je za FFT objasnio zašto se to događa i kako se igrači oporavljaju od tako teške ozljede.

Svjetsko prvenstvo u Brazilu započinje za šest dana, a tim povodom je njemački nogometni portal transfermarkt sastavio prigodnu momčad, koju čini jedanaest najskupljih igrača na svojim pozicijama koji će ovog ljeta trčati brazilskim terenima...