Identitet Juventusa toliko je vezan za dresove da je klub dobio nadimak Bianconeri (Bijelocrni) i Zebre, ali kad je klub osnovan 1897. godine, jedanaest igrača koji su predstavljali Juventus su se na terenu pojavili u rozim dresovima s crnim mašnama oko vrata, što je nezamisliv prizor za današnje vrijeme.
Međutim, uskoro su shvatili kako roza boja ne podnosi redovno pranje i nekada izražajna i prepoznatljiva boja je gotovo u potpunosti izblijedjela do 1903. To je, naravno, bilo puno prije nego što su se veliki proizvođači sportske opreme počeli otimati za sponzorstva najvećim svjetskim klubovima.

Tom Gordon Savage, Englez koji je igrao za Juventus u to vrijeme, je slučajno radio u tekstilnoj industriji i objasnio Talijanima kako engleski proizvođači tekstila prave puno kvalitetnije nogometne dresove. Oni su od Savagea zatražili da kontaktira proizvođače u domovini od kojih bi mogli naručiti komplet rozih dresova, a on je to spremno prihvatio. Ali, kad su novi dresovi stigli u Torino, vodeći ljudi Juventusa su ostali šokirani, i u početku ljudi, jer su dresovi bili prugasti i crno-bijeli, a ne jednobojni i rozi, kao što su tražili.

Pokazalo se kako je Savageov kontakt u Nottinghamu, inače vjerni navijač Notts Countya, samostalno odlučio kako bi bilo bolje da Talijani nose iste dresove kao njegov omiljeni klub. Inicijalno nezadovoljstvo čelnika Juventusa je uskoro, ipak, splasnulo i ubrzo su zaključili kako im sasvim odgovaraju crno-bijeli prugasti dresovi, jer su se tako izdvajali od svih drugih klubova. Samo dvije godine kasnije osvojili su prvo talijansko nogometno prvenstvo, originalnu inkarnaciju današnje Serie A.