Harry Redknapp je jedan od najomiljenijih menadžera u britanskom nogometu i, sviðalo se to nekome ili ne, trenutno najuspješniji engleski trener. Meðutim, jedna poveznica veže sve njegove dosadašnje klubove: u jednom trenutku svi su završili u stecaju. Loša vijest za Spurse?

Kao menadžer, Redknapp je jedan od rijetkih koji je odradio preko 1000 utakmica na klupi. Tijekom 27 godina duge trenerske karijere vodio je pet klubova: Poceo je u Burnemouthu od 1983. do 1992., zatim je prešao u West Ham od 1994. do 2001., pa Portsmouth od 2002. do 2004. Onda je prešao u redove njihovog najveceg rivala Southamptona, gdje je bio od 2004. do 2005., da bi se ponovno vratio u Portsmouth od 2005. do 2008. Na kraju je završio u svoj do sada najvecem klubu, Tottenhamu, gdje je od 2008.

Iako njegovu karijeru nisu obilježili brojni trofeji, poput one kakvu na primjer ima Alex Ferguson, ipak zaslužuje poštovanje, jer nikada nije radio u nekom klubu koji je pravi kandidat za titulu, te je uvijek radio sa ogranicenim proracunom.

Sada u Tottenhamu, konacno ima iza sebe klub koji financijski može podnijeti borbu za trofeje, ali hoce li 'Arry i dalje zadržati sliku velikog trgovca, ili ce posegnuti za kupovinom skupih igraca koji ce garantirati rezultat?

Bilo kako bilo, nastavak teksta ne bi trebali citati zagriženi navijaci Tottenhama...

Bournemouth je 2008. godine otišao u stecaj.

West Ham trenutno duguje preko 100 milijuna eura, te su od svog osoblja i igraca zatražili da za sljedecu sezonu prihvate smanjenje placa za cetvrtinu.

Portsmouth grca u dugovima i ceka na službenu objavu stecaja, koja je ovog tjedna odgoðena za sedam dana.

Southampton je 2009. godine otišao u stecaj.


Naravno, Redknapp nije bio ni u jednom od tih klubova u trenutku kad su došli u financijske probleme i krivnja se ne može prebaciti na njega, ali on je jedini konkretan link meðu svim navedenim klubovima.

Stoga se namece pitanje: Hoce li Redknapp Spurse odvesti u 'Veliku cetvorku' ili u stecaj?