Irski prvoligaš Linfield je osigurao svoju petu dvostruku titulu u posljednjih šest sezona pobjedom protiv Crusadersa u finalu kupa protekle subote. Ali ta pobjeda je ujedno oznacila i posljednji trofej za njihovog branica Noela Bailiea, koji je prvi put dres ovog kluba obukao još 1986. godine.

40-godišnji nogometaš ide u mirovinu nakon što protiv Portadowna u posljednjem kolu odigra svoju 1013. utakmicu u dresu Linfielda.

Bailiev broj odigranih utakmica i odraðenih sezona u dresu kluba u kojem je zapoceo karijeru je inspirirala novinare njemackog Bilda da o njemu napišu clanak nazvan 'Najlojalniji nogometaš na svijetu'.

Nogometni Menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri!Nakon umirovljenja Paola Maldinija 2009. godine i zbog cinjenice da je Sander Boschker proveo jednu sezonu izvan Twentea, covjek ciji ce dres sa brojem jedanaest u Linfieldu otici u mirovinu, s pravom je ponio ovaj naslov kao igrac sa najdužim stažem u jednom klubu u svim savezima koji su clanovi FIFA-e.

Za razliku od Maldinija i Boschkera, Bailie nije postao meðunarodno poznat, iako su neki njegovi suigraci zaigrali za reprezentaciju Sjeverne Irske. Isto tako, Bailie nikada nije imao priliku postati pravi profesionalac, jer je Linfield sredinom devedesetih odbio ponudu Glasgow Rangersa.

cak i nakon profesionaliziranja irske lige Bailie je ostao poluprofesionalac pa je kombinirao svoju dužnost kapetana najuspješnijeg nogometnog tima u državi sa poslom u tvrtki Inland Revenue.