Unatoč povratku Samuela Eto'oa u momčad, reprezentacija Kameruna će po drugi put zaredom propustiti nastup na završnici Afričkog Kupa Nacija, nakon što ih je u posljednjem krugu kvalifikacija ukupnim rezultatom 3:2 pobijedila reprezentacija Zelenortskih Otoka.


Za sada je poznato petnaest sudionika završnog turnira, kojima će se vjerojatno priključiti i reprezentacija Obale Bjelokosti, nakon što je njihova utakmica protiv Senegala prekinuta pri vodstvu od 2:0 zbog navijačkih nereda.

Etiopija se kvalificirala na završni turnir po prvi put nakon 1982. godine, dok se Niger plasirao iznenadivši Gvineju pobjedom od 2:0 na svom terenu.

Emmanuel Adebayor je u sudačkoj nadoknadi odveo Togo na natjecanje golom za 3:2 protiv Gabona, dok je bivši napadač Manchester Uniteda Manucho postigao oba gola u pobjedi Angole nad Zimbabweom.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Završni turnir će se odigrati od 19. siječnja do 10. veljače 2013. godine u Južnoafričkoj Republici, nakon što je domaćinstvo zbog ratnih događanja ranije oduzeto Libiji.

Pobjednik ovog natjecanja će predstavljati Afriku na Kupu Konfederacija, koji će se od 15. do 30. lipnja sljedeće godine igrati u Brazilu.

Sudionici Kupa Nacija 2013.:
Južna Afrika, Zambija, DR Kongo, Etiopija, Nigerija, Niger, Gana, Mali, Togo, Burkina Faso, Angola, Zelenortski Otoci, Alžir, Maroko, Tunis, (Obala Bjelokosti).