Trener ruskog prvoligaša Anzhija iz Makhachkale Guus Hiddink je opovrgnuo špekulacije o tome kako će taj klub poslati ponudu za napadača Manchester Uniteda i engleske reprezentacije Waynea Rooneya.


Ruski klub u vlasništvu milijardera Suleymana Kerimova radi na izgradnji momčadi koja je sposobna pobjeđivati najbolje europske klubove, dok su već stvorili momčad koja polako ulazi u vrh domaćeg nogometa.

Nakon što je direktor kluba Roberto Carlos jučer izjavio kako klub razmatra i slanje ponude za Waynea Rooneya, Hiddink danas tvrdi kako je Carlos zapravo tom prilikom više izražavao svoju želju, nego stvarnu namjeru kluba.

Govoreći novinarima nakon poraza od Liverpoola u Europa ligi Hiddink je rekao: "Roberto je dopredsjednik i on može izražavati svoje ideje, što radi dobro. Meni to do sada nije rekao, ali nekad je lijepo maštati bez ikakve realnosti."

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Anzhi je već potrošio velike iznose novca na dovođenje igrača poput Samuela Eto'oa, Yurija Zhirkova i Christophera Sambe, ali Hiddink sada želi priliku u prvoj momčadi dati i mladim talentima iz regije.

"Mi želimo igrače koji su zvijezde. Ali prije utakmice protiv Liverpoola sam objasnio kako klub neće investirati novac samo kako bi ga potrošio. To mora biti dobra investicija. Naravno, Rooney je jako dobar igrač, ali naše želje trebaju biti realne. Kao što ste vidjeli večeras, bio sam zadovoljan izvedbom nekih mladih ruskih igrača, iako smo izgubili. Mi ne tražimo samo velika imena. Želimo imati dobro izbalansiranu momčad. Ne mislim da će klub napraviti neku glupost. Ali nemojmo potcijeniti Rooneya, naravno. Ja ga izuzetno cijenim." dodao je Hiddink.