Španjolski prvoligaš Malaga kažnjen je zabranom igranja u europskim natjecanjima na razdoblje od godinu dana zbog toga što još uvijek nisu ispunili svoja dugovanja prema igračima i drugim klubovima, čime su prekršili pravila financijskog fair-playa. Suspenzija ne vrijedi za tekuću sezonu Lige prvaka.


Suspenzija će stupiti na snagu onog trenutka kad se Malaga plasira u neko europsko natjecanje, ukoliko to bude u sljedeće četiri godine, a ukoliko do sljedećeg roka koji im je dan, 31. ožujka sljedeće godine, ne vrate postojeća dugovanja, suspenzija će biti povećana na dvije godine.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Jednogodišnja suspenzija prijeti i hrvatskim prvoligašima Hajduku i Osijeku, ukoliko do 31. ožujka ne podastru dokaze kako su ispunili svoja dugovanja prema igračima i drugim klubovima, a isto vrijedi i za beogradski Partizan, te bukureštanski Dinamo i Rapid.

Malagi je izrečena i novčana kazna u iznosu od 300.000 eura, Osijek, Partizan, Dinamo i Rapid s po 100.000 eura, a Hajduk s 80.000 eura, od čega će mu polovina biti oproštena ako vrati dugove do 31. ožujka, dok je novosadska Vojvodina kažnjena samo novčanom kaznom u iznosu od 10.000 eura, a ukrajinski Arsenal novčanom kaznom u iznosu od 75.000 eura. Jedini klub koji je izbjegao kaznu je poljski Lech Poznan.