Odlukom žalbene komisije UEFA-inog odbora za kontrolu financijskog poslovanja klubova ukinuta je uvjetna suspenzija za šest od osam u prosincu prošle godine suspendiranih klubova, među kojima su i španjolska Malaga, splitski Hajduk, te beogradski Partizan.


Osam klubova je u prosincu suspendirano zbog velikih dugova prema igračima ili drugim klubovima, a dobili su rok do 31. ožujka ove godine da svoje poslovanje uvedu u okvir pravila financijskog fair playa.

Šest klubova - Málaga, Hajduk, Osijek, Dinamo Bukurešt, Partizan i Vojvodina - su ispunili obveze prema pravilima financijskog fair playa, te su uvjetno im izrečene kazne ukinute, dok su Rapid iz Bukurešta i Arsenal iz Kyiva i dalje izvan pravila, pa je Rapidu ostala na snazi suspenzija, dok je Arsenal kažnjen samo financijski.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Rapid je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 100.000 eura, te su isključeni iz UEFA-inih natjecanja za koja bi se eventualno kvalificirali u sljedeće tri sezone, dok je Arsenal novčano kažnjen iznosom od 75.000 eura.

Ovo ne znači sa su ukinute i kazne (neuvjetne) suspenzije, što znači da Malaga sljedeće sezone neće moći igrati u Europa ligi, ukoliko izbori plasman u to natjecanje kroz španjolsko prvenstvo, s obzirom da su ranije kažnjeni s jednom godinom suspenzije i jednom dodatnom godinom suspenzije uvjetno.