Iz FIFA-e su objavili kako će njezin međunarodni panel za nogometna pravila na svojoj sjednici sljedećeg mjeseca razmatrati mogućnost uvođenja pregledavanja televizijskih snimki za provjeru spornih sudačkih odluka.


Mogućnost radikalne upotrebe tehnologije kao pomoći sucima bit će razmatrana unatoč činjenici da joj se žestoko protive i predsjednik FIFA-e Sepp Blatter i predsjednik UEFA-e Michel Platini, pa su šanse za njezino skorije uvođenje zapravo minimalne.

Iz FIFA-e su već najavili kako na sjednici međunarodnog odbora za pravila 1. ožujka neće biti donesena nikakva konkretna odluka, ali i samo pokretanje ovog pitanja veliki je potez za vrlo konzervativnu organizaciju kakva je FIFA.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Međunarodni panel će također razmatrati i mogućnost uvođenja takozvanog sin-bina, odnosno privremenog isključenja igrača iz igre, kao i  ukidanja 'trostruke kazne', odnosno ukidanja mogućnosti da se igraču koji je skrivio jedanaesterac dodijeli i crveni karton u situacijama kad se ne radi o teškom prekršaju.

Očekuje se i dodatno postroženje kazni za igrače koji putem majica ispod dresova šalju različite poruke.